ÖSS II vs ÖSS I i Allsvenskan

Så var det då dags för en derbydrabbning i Division II av Allsvenskan, den historiskt första då förstalaget i många år huserat i högre divisioner. ÖSS lag II för dagen förstärkta med Peter Svensson och Andris Kehris och lag I med flitigt korrspelande och i närschack comebackande Berndt Westerlund.

Efter drygt halva matchen var ställningen 2½-2½ och kvarvarande partier helt jämna. En tidsförlust senare och två väl förvaltade bondeövertag och ÖSS lagledare Christer Mäki kunde pusta ut. Rutinen och hela 340 rankingpoäng i bordsskillnad fällde till slut avgörandet..

Av partier att notera är det vid förstabordet mellan Sam Svalander och Adrian Bohman Karlholm och partiet mellan Jämtland Baskets assisterande coach Andris Kehris och Axel Jönsson som f.ö. värmde upp kvällen innan.

Nästa match för lag I blir bortamötet med Fagervik-Sundsvall II, söndag den 4:e februari. För lag II väntar en bortamatch mot Örnen 3:e mars.

Allsvenskan div. II grupp 1 2023/24     –     Partisamlingen