JHSF Classic 2021 till Anders Nylén!

I den fem veckor långa turneringen med den lite ovanliga men lagom tilltagna betänketiden 30 min + 5 sek/drag gick slutsegern till Anders Nylén som övertygade stort och vann samtliga 5 ronder.

Partiställning: Anders Nylén vs Peter Svensson

Anders Nylén med hemvist i Edsåsdalen utmanades i tur och ordning av Sam Svalander Östersund, Marcus Weinemacher, Lillhärdal, Berndt Westerlund, Östersund, Peter Svensson, Hammerdal och i slutronden av Taher Ahmadi, Östersund.

På andraplats kom slutligen Berndt Westerlund och på tredje Bengt Öberg, båda 3½p.

I diagramställningen till vänster har Anders som vit ett gyllene läge i mötet med vår regerande distriktsmästare Peter Svensson, ett läge som förvaltades på bästa sätt genom 35, La2 + Kf8 följt av 36, d5!.

Turneringen som kom till efter önskemål från några för oss i distriktet nya spelare lockade 15 deltagare till start däribland nämnda Sam Svalander och Marcus Weinemacher men också Robert Giden! från Washington med rötterna i Brunflo,  Jens Svelander och därtill David Fellgård, båda Östersund.

Intressant i sammanhanget är just ni många nya som spelat med oss på Lichess under säsongen, så här långt 12 spelare. Ett stort tack till er med förhoppning om ett givande utbyte även framgent.

JHSF Classic 2021

 

 

 

One thought on “JHSF Classic 2021 till Anders Nylén!”

  1. Anders Nylén

    Det gick bra, den här gången.

    Jag vill bara nämna det första distriktsmästerskap jag deltog i, efter att jag som vuxen börjat intressera mig för schack. Nu är det ungefär 20 år sedan. Den gången förlorade jag alla partier jag spelade.

    Musik: Slow train coming (Bob Dylan).

Comments are closed.