JH Queen Tour till Peter Svensson!

Det blev precis som i den tidigare upplagan King Tour Peter Svensson! till vardags i Schack 88 Hammerdal som tog hand om slutsegern även i Jämt-Härja Queen Tour.

Peter la grunden för slutsegern redan i delomgång 1 där schackvarianten Three Check stod på programmet. En av de schackvarianter på Lichess där det gäller att sätta motståndarens kung schack tre gånger.

Om Peter till fullo behärskade tekniken i Three Check så var Bo Wik anföraren i de två återstående schackvarianterna Atomic och Horde. Den förstnämnda så komplicerad att många inte vågade sig på utmaningen, den andra betydligt enklare där det som vit gällde att med 36 bönder forcera fram en vinst med bondedrag mot motståndarens vanliga svarta schackpjäser.

Peter vann turneringen på totalt 8 poäng före klubbkamraterna i Schack 88, Bo Wik med 7 poäng och på tredjeplats Sune Zackrisson med 6. De två bästa av de tre deltävlingarna sammanräknades.

 

Slutsammanställningen:  Jämt-Härja Queen Tour 2021

Deltävling 1 Three Check,    deltävling 2 Atomic,    deltävling 3 Horde