Storsjödraget 2018

Storsjödraget lockade i år 38 deltagare till start, en ökning från 20 året innan och 10 startande premiäråret 2016. Vinnare inte otippat topprankade Gunnar Hjorth! nu tillbaka i Sundsvalls SS  efter 15 säsonger för Östersund. Gunnar utmanades främst av Bo Sundell, inbördes remi dem emellan men segerpremien och det snidade storsjöodjuret till Gunnar efter övertag i kvalitetspoäng.

Borden närmast kameran: Bo Sundell vs Gunnar Hjorth, Emanuel Sundin vs Adrian Söderström, Adrian Bohman Karlholm vs Matts Unander.

Lika jämt var det om tredjepriset mellan juniorerna och de stora utropstecknen födda 2005 och 2007, Alexander Øye-Strömberg, Hell SK och Adrian Söderström, Fagerviks SK. Remi inbördes även dem emellan men fördel här till Alexander i kvalitetspoäng, Alexander som förärades även han med ett storsjöodjur. Vi noterar även en stark prestation av Brage Modell, Namsos SK född 2005 på femteplats.

Av övriga pristagare på Hotel Gamla teatern noterar vi rankingpriser till Shadi Sian i ratinggrupp 1, (född 2007) Hell SK. Alexander Øye-Strömberg, Hell SK i ratingklass 2, Brage Modell, Namsos SK i ratingklass 3 samt Arturas Kivilsa, Östersunds SS i klass 4.

Dampriset tillföll Ulrikke Langvik, Trondheim SF och veteranpriset i klassen 65 + gick till Lars-Eric Persson, SK Örnen efter hård kamp med Ingemar Olofsson, Östersunds SS. Turneringens längsta parti spelades i rond 5 och varade i hela 143 drag och 5½ timme, partiet spelades mellan Arild Edin Monsøy, Trondheim SF och Bengt Öberg, Östersunds SS där Arild till slut stod som segrare. Vi noterar även premiär för hela 12 livesända bord i JHSF regi.

 

Resultatlista Storsjödraget 2018   –    partisamling    –    Hell SK

 

 

One thought on “Storsjödraget 2018”

  1. Anders Nylen

    Ett stort tack till duon som arrangerade Storsjödraget: Henrik Johansson och Bengt Öberg. Extremt bra jobbat!

Comments are closed.