Levanger Grand Prix

Levanger Grand Prix avgjordes i helgen på Levanger Videregående skole.

Glad i hågen körde jag Skalstugevägen över fjället och ner i Verdalen, och kom så småningom fram till trästaden Levanger som ligger vid Trondheimsfjorden. Enligt sagorna var det här Gunnlaug Ormstunga begravdes efter att ha blivit dödligt sårad i kamp om Helga den fagra.

 

 

45 spelare deltog i huvudturneringen varav fyra kvinnor. Jag var den ende svensken men långt ifrån den som rest längst. Deltagare kom exempelvis från Sandnässjön i norr och Stavanger i söder. På fredagskvällen spelades 3 snabbschackpartier. På lördagen och söndagen spelades 2 långpartier per dag. Totalt blev det alltså sju ronder.

Överlägsen vinnare, med full poäng, blev ratingfavoriten IM Sebastian Mihajlov. Tvåa blev hemmaspelaren Kjell-Arne Lillelökken och trea Mathias Unneland, båda kända från Sjakkfejden. I övrigt bör de många starka norska juniorernas framfart i resultatlistan nämnas.

 

 

För egen del gick det inte särskilt bra och det finns det naturligtvis inga ursäkter för. Nåja, i november går Knut Brokstads minnesturnering av stapeln och då ges ny möjlighet att spela schack för den som är villig att ta sig till den fina staden Trondheim.

Tack till tävlingsledaren Terje Lund, Levanger SK, för en trevlig och väl organiserad turnering.

Anders Nylén

Levanger Grand Prix 2019

 

 

One thought on “Levanger Grand Prix”

  1. Terje Lund

    Takk for besøket og innsatsen, Anders.
    Trivelig som alltid å ha deg på besøk i Trøndelag.

Comments are closed.