Svenska Mästerskapet

Svensk mästare 2018 heter Hans Tikkanen! som efter att ha besegrat främste utmanaren Nils Grandelius i rond tre kunde hålla undan för vinst. Andrapriset till Nils Grandelius och tredjepriset till Tiger Hillarp Persson. GM Hans Tikkanen kunde härmed ta den femte SM-titeln!.

För Jämtländskt deltagande svarade juniorerna i Schackfyranmästaren, Vilhelm Moänge, Stamgärde skolas SK i Undersåker samt Filip Sandgren, Erik Nordanberg och Frede Lindgren-Nordin, alla Östersunds Schacksällskap.  Här satt Vilhelm Moänge vid toppbordet i rond två. Vilhelm blev i sammandraget poängbäst av de fyra med 5 vinster (av 8). Starkt spel även av Filip Sandgren som även han nosade på den absoluta toppen med ett parti vid bord 11 som högst. I Schackfyranmästaren var hela 175 spelare anmälda vid start.

I klassen 65+ var Sven-Olof Andersson även han med i toppstriden med förstabordsspel i rond 5 där S-O ställdes mot och spelade remi med Lars Grahn, Limhamns SK. Vann gjorde topprankade GM Juan Bellon Lopez, (2343) Wasa SK.

Även Henrik Johansson deltog i årets SM, i år uppflyttad till klass II efter vinsten i LASS Vårturnering.

 

Resultat SM i Ronneby :    SM-gruppen   Veteran-SM +65    Klass 2 gr. II     Schackfyranmästaren

Junior-SM     Kadett-SM     Minior-SM     Knatte-SM