Bo Wik & Adrian Bohman Karlholm

Det blev ånyo två nya segrare i säsongens månadsblixtar. I Hammerdal tog Bo Wik seger nummer ett liksom Adrian Bohman Karlholm i Östersund. Bo Wik segrade på 6½ poäng (av 7) före Stefan Karlsson och Marie Henriksson.

I Östersund vann Adrian Bohman Karlholm februariblixten på maximala 7 poäng (av 7) närmast före Sven-Olof Andersson och Vladimir Kuburovic – som för insatsen fick en fin fågelholk!. I Östersund deltog f.ö. 14 deltagare där det var jämt om juniorpriserna, hela 7 deltagare tog 3 poäng där Arve Ersson var främst på kvalitétspoäng före Albin Kilander och Dag Lindahl som delade andrapriset.

 

Rapport från Schack 88.

Februariblixten: 1) Bo Wik 6,5 poäng (av 7) 2) Stefan Karlsson 5  3) Marie Henriksson 3,5  4) Sune Zackrisson 3  5) Erik Färdmo 3 6) René Schiller 2,5 och så vidare. 8 deltagare.

I Schack 88 har för övrigt klubbens lång-KM kommit halvvägs. Efter fyra av sju ronder leder Peter Svensson på maximala fyra poäng. Närmast ligger Fredrik Blixt och Stefan Karlsson, båda på 3,5 poäng. Totalt 8 deltagare.

Som kuriosa kan nämnas att Per-Jonas Wik nu spelat sin 300:e månadsblixt. Vidare har Stefan Karlsson spelat sitt 500:e långparti och i Hammerdal gäller numera onsdagar som spelkvällar.

I säsongssammandraget slutligen har i Hammerdal Stefan Karlsson vunnit 2 månadsblixtar,  Peter Svensson, Sebastian Granlund, Fredrik Blixt och nu även Bo Wik har 1 vinst vardera. I Östersund har John Fritz 3 segrar (av 3), Axel Jönsson 1, Vladimir Kuburovic 1 och nu också Adrian Bohman Karlholm 1 seger.

 

Östersunds SS  Februariblixt 2024