Malmö, Rilton & Sundsvall Open

Mellandagarna och helgerna efter juluppehållet har varit fyllda av turneringsspel. I Malmö Open som spelades i Rådhuset hade totalt 229 deltagare slutit upp, därtill 84 deltagare i MSF-Open (klassen upp till 1500). I topp en trio stormästare genom Li Min Peng, UKR,  Jonny Hector och Tiger Hillarp. Här kom Henrik Johansson, Östersunds SS på plats 179.

Malmö Open

Rilton Cup som spelades 27 december – 5 januari på Scandic Continental i  Stockholm vanns av GM Vitaly Sivuk före IM Yahli Sokolovsky och IM Yair Parkhov, båda ISR. Här deltog sammantaget hela 370 startande i de 3 huvudklasserna där f.ö. Henrik Johansson var biträdande huvuddomare.

Rilton Cup 

I Sundsvall Open slutligen som spelades 5–7 januari på First Hotel Strand i Sundsvall segrade Luleås CM Hrayr Hovhannisyan med 6½ poäng (av 8) före klubbkamraten GM Thomas Ernst och FM Joakim Nilsson, Uppsala SSS, båda 6p.

Här deltog även en trio Östersundare i Adrian Bohman Karlholm, Axel Jönsson och Sam Svalander med Adrian poängbäst på 5 poäng (av 7). Adrian poängbäst trots inställt tåg och sen ersättningsbuss med missad förstarond..

Sundsvall Open 2024