Jämtcupen 2023

I en närapå fullsatt spellokal avrundades schackåret 2023 med Jämtcupen i snabbschack, en traditionsenlig turnering som nu spelades för 61:a gången sedan starten 1961. Vinnare Adrian Bohman Karlholm!.

Närmast t.v. Adrian Bohman Karlholm vs Viktor Sandell och t.h. Albin Kilander vs Henrik Johansson

 

Turneringen som i år även utgjorde Distriktsmästerskapet i snabbschack leddes efter fyra inledande ronder av Axel Jönsson men efter förlust inbördes med Adrian gick även DM-pokalen till Frösön och Adrian. Adrian fick för segern i Jämtcupen förutom segerpremien dessutom femte och sista inteckningen i vandringspriset, en litografi/tavla med schackmotiv av revymakaren m.m. Hasse Alfredsson.

Tredjepristagare och DM-trea Peter Svensson, Schack 88 Hammerdal, 5 poäng (poängen efter ÖSS tätduo) och närmast efter honom på samma poäng Sven-Olof Andersson som säkert tog hand om Veteranpriset. Priset i klassen 50+ gick till Vladimir Kuburovic, Östersunds SS och juniorpriset i U20-klassen till 10-årige Albin Kilander med 3 poäng, samma f.ö. som Arve Ersson men med bättre kvalitetspoäng och halvpoängen före Illia Postnov.

Vi noterar även en tillfällig hemvändare i Viktor Sandell som numera är bosatt i Trollhättan och spelande för Vänersborgs SS. Viktor som tidigare spelade i Östersund som junior har under några år varit verksam i Luleå.

 

Resultatlistan: Jämtcupen 2023    –    Foton: Topptrion & de främsta Juniorerna 2023