Adrian och Sune Blixtmästare

Höstens sista KM-titlar gick inte oväntat till Adrian Bohman Karlholm i Östersund och Sune Zackrisson i Hammerdal. Adrian vann kampen om den fina tennpokalen i Östersund på 6½ poäng (av 7), god tvåa Axel Jönsson med 5½ poäng och på tredje Sven-Olof Andersson, 4½ .

I Hammerdal tog Sune Zackrisson kommandot från start och med vinst i samtliga 10 partier togs KM-titeln med hela 4 poängs marginal till tvåan Stefan Karlsson, 6. Närmast därefter följde Bo Wik och Per-Jonas Wik, båda 5,5, Ulf Abrahamsson 3 och Erik Färdmo.

KM-titeln i juniorklassen upp till 20 år i Östersund gick till Albin Kilander, halvpoängen före Illia Postnov och Dag Lindahl. Dampriset i Östersund gick till Tone Wahlström.

Vi noterar för övrigt att Adrian med vinsten i klubbens Blixt-KM inräknad tog hand om ÖSS samtliga KM-titlar 2023.  Vi noterar även att 10-årige Albin Kilander i Östersunds Schacksällskap lär få en startranking på hela 1563 i blixtschack..

 

Östersunds SS – Blixt-KM 2023  –  Ungdomsklassen U20