Adrian Klubbmästare!

Att vår regerande distriktsmästare skulle ta hem årets klubbmästerskap var kanske ingen jätteskräll men liksom i distriktsmästerskapet delades poängen med Axel Jönsson i det inbördes mötet.

Remipartiet dem emellan kom i rond 3 där spelarna slöt remi redan efter 20 drag. En oviss väntan följde där särskiljningspoängen växlade i favör ända fram till slutronden.

Väl där var favören i Adrians ägo och även ett försvarat klubbmästerskap från säsongen innan.

God tvåa Axel Jönsson som försvarade silverstatyetten i glas efter viss möda ska tillstås i ett möte med Henrik Johansson som slutade trea.

I ungdomsklassen upp till 20 gick KM-titeln till Linus Granström före Milton Granqvist och Mikael Ekholm.

I det för ovanlighetens skull hela 30 man starka startfältet tilldelades även prisplaketter ut i klassen U16, U13, U10 och bästa Dam och här gick priset i klassen U16 till Linus Granström, priset i klassen U13 till Mikael Ekholm och priset i U10 till Albin Kilander. Bästa Dam blev inte oväntat Tone Wahlström.

Just unge Albin Kilander är en måste medges ovanligt talangfull ungdom som vi säkert får räkna med framöver. Albin har bl.a. hunnit med att pressa Axel Jönsson i Novemberblixten och självaste Adrian Bohman Karlholm i det nyss påbörjade klubbmästerskapet i snabbschack. Månde bliva!

 

Östersunds SS – KM 2023

Partier:  Illia Postnov vs Albin Kilander –  Axel Jönsson vs Adrian Bohman Karlholm