Allsvensk seger mot Örnen

Efter en trevande inledning har ÖSS förstalag nu efter seger mot SK Örnen tagit steget upp i serieledning. Segern skrevs till 5 – 3 i hemmafavör efter en inledande vinst till Trygve Dahl vid toppbordet mot Dennis Nilsson.

En vinst som följdes av segrar även till John Fritz, Axel Jönsson och Sven-Olof Andersson samt remier genom Adrian Bohman Karlholm och lagledare Christer Mäki.

I diagramställningen till vänster har John Fritz kopplat greppet om Ingemar Wincent där John genom Te3+ vinner pjäs. Efter 41 Kg4 och LxSc3 följde 42 Td1 och Lf6. Här chansade Ingemar på det fräcka 43 Td7 och matthot (diagramställningen till höger) Men, här har John Fritz en snygg två drags kontrings-matt att ta till. Lösningen längre ner.

I den interna poängligan slutligen noterar vi att Axel Jönsson fortsatt är poängbäst denna säsong efter tre segrar (av 3).

 

Allsvenskan: tabell division II   –   Matchresultat ÖSS vs SK Örnen

 

 

-Tg2+ 44 Kf4 Lg5++