Tronskifte i ÖSS

Efter att Axel Jönsson och vår regerande Klubbmästare Simon Ferm växeldragit de fyra inledande ronderna i årets Klubbmästerskap tog Adrian Bohman Karlholm bestämt hand om taktpinnen. Adrian lurade likt gäddan i vassen med ett uppskjutet parti men när det väl var spelat var försprånget ett ointagligt faktum. Adrian vann samtliga sju ronder.
Den ende som var nära att lura Adrian på poäng var Lukas Vellios som i en häftig tidsnödsduell missade en endragsmatt.. God tvåa utropstecknet Axel Jönsson! och på en lika hedrande tredjeplats Sam Svalander.

I Ungdomsklassen gick segern till Arve Ersson på samma poäng men med bättre kvalitetspoäng och inbördes vinst i mötet med Melvin Åkerlind Nielsen. Dampriset togs av Zerin Rahman som välförtjänt landade i en hedrande sjätteplats på 4 poäng (av 7).

Fotnot: Simon Ferm har vunnit de fyra senaste årens Klubbmästerskap, Adrian 2014 och 2016.

Östersunds SS KM 2022

Östersunds SS – KM historik 1989-2022