Allsvensk segerhelg!

I föregående helgs allsvenska tog ÖSS förstalag en överraskande vinst i bortamötet med SödraSASS med klara 5 – 3. Laget var dessutom snubblande nära även en andra viktoria i mötet med Kristallens SK trots nära 300 poängs rankingunderläge,  Kristallen hade snudd på 2200 i snittranking mot ÖSS 1907. Men här vann till slut Stockholmslaget med 4½ – 3½.

Från Vänster: Lukas Vellios vs Anders Nylén, Taher Ahmadi vs Jone Backlund, Zerin Rahman vs Jan Hanning och Rolf Åkerblom vs Khalid Zmawi.

Samtidigt på hemmaplan i Östersund gick segern till ÖSS II i derbyt mot ÖSS III med 2½ – 1½. I ÖSS lag II med spelare från Åre och Krokoms kommun togs poängen av: Anders Nylén som spelade remi i mötet med Lukas Vellios och helpoängen av Jone Backlund och Janne Hanning. Vinstpoängen till ÖSS III togs av comebackande Rolf Åkerblom som här spelade sitt första parti på 30 år i klubben.

Helgens prestation stod ÖSS toppduo Trygve Dahl och Adrian Bohman Karlholm för efter dubbelvinster i division 1 både lördag och söndag. Trygve besegrade  IM Johan Furhoff, 2342 och FM Fredrik Lindh 2262. Adrian vann mot sjufaldige SM vinnaren IM Axel Ornstein, 2253 och  FM Hugo van Hengel,  2279. Vi noterar även en debutvinst i förstalaget för Axel Jönsson i mötet med Kristallens Björn Gambäck.

 

Division I gr 1     – Tabell SödraSASS-ÖSS   Kristallens SK-ÖSS

Division III gr 1   – Tabell ÖSS II-ÖSS III