JHSF Classic är inledd

I torsdagens första rond av JHSF Classic som spelas över 5 ronder (torsdagar) gick partivinsterna till Marcus Weinemacher, Anders Nylén, Berndt Westerlund och Taher Ahmadi.

Fyrspringarspel: Marcus Weinemacher vs David Fellgård

I turneringen som kom till efter önskemål om en tävling med lite längre betänketid lockade glädjande både internetspelare och mer rutinerade närschackspelare till start. Bland dem vår regerande DM trea Anders Nylén som tog för sig direkt med inledande partivinst.

En intressant start noteras även för Robert Giden, svenskamerikan bosatt i utkanten av Washington med rötterna i Brunflo. Robert 80 år fyllda har efter ett närapå 45 årigt schackuppehåll nu gett sig in i spelet på Lichess och passande i vår Classic-turnering.

Partiet för dagen och även dagens längsta var ett fyrspringarspel mellan Marcus Weinemacher från Lillhärdal i Härjedalen och David Fellgård från Östersund. Ett intressant parti där Marcus luriga och vägvinnande spel gav utdelning.

Turneringen är fortsatt öppen för anmälan, ni som vill delta kan enkelt gå in på turneringssidan och inloggad klicka på delta. Väl mött!

 

Turneringssidan: JHSF Classic 2021