Serieseger i SCTB

Länslaget höll undan och vann! division 4 efter en andraplats i slutomgången bakom Kalmar-Västerviksalliansen.

I praktiken var seriesegern redan i hamn efter tre inledande rondsegrar och en tredjeplats i föregående serieomgång men en fin avslutning blev det. För länslaget spelade i slutomgången Peter Svensson, Bo Wik, Sven-Olof Andersson, Bengt Öberg, Sune Zackrisson, Marie Henriksson, Sverre Sverkmo och Per-Olov Larsson.

I slutsammanställningen vann länslaget på 54 poäng. Kalmar-Västerviksalliansen nådde 50 och närmast därefter Chess Arboga 46. Jämtland-Härjedalen och Kalmar-Västerviksalliansen tar därmed steget upp i division 3.

I kommande divison 3 väntar för övrigt en utmaning lite tuffare i en radda klubblag med meriter från allsvensk toppdivision som Schack 08, Norrköping, Lunds ASK och Kristallen men också Linköpings ASS med flera. Den definitiva serieindelningen är förvisso inte helt klar ännu men motståndet lär bli angenämt..

Högsta divisionen vanns av SK Rockaden Stockholm, division 2 av Malmö AS och division 3 av SS Luleå.

 

Sluttabeller (efter rond 5)

SCTB Rond 1  –   Rond 2   –    Rond 3    –     Rond 4    –    Rond 5