Veteran-SM i snabbschack

I söndagens snabbschack-SM för seniorer & veteraner som avgjordes över 9 ronder online segrade FM Håkan Rothén, Eksjö SK i klassen 50+. Klassen 65+ vanns av Matti Svenn, SK Kamraterna och bäst av födda 1946 och tidigare (75+ klassen) vanns av Magnus Wahlbom, Rödeby SK.

I klassen 50+ där pallplatserna togs av FM Håkan Rothén, tidigare SSF ordföranden CM Carl-Fredrik Johansson, Uppsala och svenske mästaren IM Dan Cramling, Wasa SK var Bo Sundell, Östersunds SS  39:a, placeringen efter Ruben Fuentes, Fagerviks SK.

 

I Klassen 65+ togs placeringarna efter Matti Svenn av Nedeljko Malesevic, Eksjö SK och Rolf Bergström Stockholms SS. Här kom Ulf Persson, Jönköpings SS (tidigare i Östersunds SS) 37:a, Kurt Ekelund, Uppsala 38:a Sven-Olof Andersson, Östersunds SS 39:a och Nils-Åke Malmdin, Sundsvalls SS på 40:e plats. Sune Zackrisson, Schack 88 slutade 54:a.

Turneringen lockade totalt 150 deltagare fördelat på tävlingsklasserna. Partiet för dagen var Sven-Olofs remi med vinnaren Matti Svenn i 65+ klassen.

 

Veteran SM i snabbschack 2021:   50+   65+

Partiet:   Sven-Olof Andersson – Matti Svenn