Swedish Chess – Rond 4

I blixtlagseriens fjärde rond svarade Östersunds SS och även Schack 88 för seriens starkaste insats hittills, Östersund med en andraplats och Schack 88 med en fjärde. Östersund kunde för dagen mönstra inte mindre än 13 spelare däribland debut på lichess i lagsammanhang för klubben genom Simon Ferm, Anton Silfver, Anders Åström och Kazem Rezaee.

Att ÖFK för en gång skull inte hade lagmatch samtidigt som ÖSS hade säkert en starkt bidragande verkan på den stora uppslutningen men kanske även chansen på en framskjuten placering. Poängbäst i ÖSS Adrian Bohman Karlholm närmast följd av Simon Ferm och Denis Puleshi men en stark laginsats även av övriga laget där Anton Silfver var det stora utropstecknet. I Schack 88 var Bo Wik, Fredrik Blixt och Jonas Wik poängbäst.


Omgångens parti sett med Jämtlandsögon var ett Italienskt mellan Arbogas Joakim Sparv och Bo Wik, Schack 88 där den förstnämnde redan i drag 4 inleder offensiven.

I diagramställningen har Bo Wik precis flyttat ut springaren till f6 då Speedgonkim alias Joakim Sparv i en blixtrande offensiv offrar först löparen på f7+ följt av ..KxLf7 och nästa offer Sxe5+.

Vad nog inte Arbogas Joakim Sparv visste var att även Bo Wik har en räcka av teorikunskaper i biblioteket. Efter en följd av remischackar med vita damdrag svängde partiet till Bo Wiks fördel.

I ett parti där Joakim Sparv valde den kortare betänketiden 1 min 30 sek. i ett försök att tjäna extra bonuspoäng valde Bo Wik 3 min.

I drag 20 kommer så vändningen där Bo Wik lika fräckt offrar först springaren för att därefter offra även löparen. Utjämnat materiellt men nu med Bo Wik i slagläge. Med teorikunskaper som få kontrade Bo Wik in segern.


 

Partiet: Joakim Sparv, Arboga – Bo Wik, Schack 88

Swedich Chess: resultatlistan Rond 4   Tabell: Efter Rond 4

Härnäst: Swedish Rapid rond 2 – spelas på onsdag