Lichess – onsdag söndag onsdag

För länsklubbarna Östersunds Schacksällskap och Schack 88 har lagtävlingarna nu gått in i ett intensivare skede. För Östersunds del med spel både onsdagar och söndagar.  För Schack 88 deltagande i Swedish Chess i blixtschack på söndagar.

Summer Open

Förra onsdagens öppna lagturnering i snabbschack, Summer Open innehöll 10 lag till start där Gävle SA med deltagare från Ö-vik, Sollefteå, Fagervik, Sundsvall, Gnarp samt Gävle & Sandviken vann övertygande på 155 poäng. Östersunds Schacksällskap slutade här på nionde plats återigen efter starkt spel av Adrian Bohman Karlholm och Berndt Westerlund! som här gjorde lagdebut för klubben i lichess sammanhang.

Swedish Chess rond 3

I blixtlagserien Swedish Chess hade vi i Östersunds SS en liten men dock förhoppning om att utmana Umeåklubben ASSU men Rickard Engman & co liksom Arboga höll undan även denna gång. Poängbäst i ÖSS Adrian Bohman Karlholm följd av Bo Sundell och i blixtsammanhang starkt spelande Janne Hanning. I skuggan av ÖSS gjorde även Schack 88 Hammerdal en stark rond med en 5:e plats, vilket även är tabelläget inför morgondagens rond 4. Tabellerna efter rond 3 (av 5).

Swedish Rapid rond 1

I onsdags spelades den första ronden (av 4) i snabbschackserien Swedish Rapid och Östersunds SS deltar här i div. 3. En femteplats blev det och poängbäst i ÖSS Bo Sundell tätt följd av Sven-Olof Andersson.

 

Härnäst väntar morgondagens blixtrond:  Swedish Chess rond 4