Swedish Chess – Rond 2

Med fullt lag i sommarserien i blixtschack nådde Östersunds SS en välförtjänt pallplats med häng på Umeåklubben ASSU. Med Adrian Bohman Karlholm i högform var ÖSS till och med i topp i ett tidigt skede av rond 2 men Arboga vann till slut ronden välförtjänt.

Individuellt var Adrian liksom i rond 2 i en klass för sig. Med en skärpa utöver det vanliga och 64 poäng intjänade var Adrian med god marginal poängbäst. Adrian vann bl.a. toppmötet med ASSU:s starke man Rickard Engman. I ÖSS må också framhållas Fabian Lorentzon! som i lichessdebuten var topp tre i ÖSS och poängmässigt jämsides med Bo Sundell.

I Schack 88 knep Jesper Rhodin! överraskande poängtoppen individuellt efter fyra raka vinster i slutspurten. En svit som räckte för att laget skulle passera Nolereds SK till en femteplats.

Partier Rond 2:

Rickard Engman, ASSU – Adrian Bohman Karlholm ÖSSFabian Lorentzon, ÖSS – Arvid Fridman, Wasa SK , Jesper Rhodin Schack 88 – Tim Westlund, Nolereds SK