Swedish Chess & Sommarschack

Under juni och juli månad erbjuder Sveriges Schackförbund några lagserier samt en intressant lagschacktävling i snabbschack under vecka 26. Först ut en med något justerade tävlingsregler ny lagserie i blixtschack. Vinnare av första rond i division 4 inte otippat Umeåklubben ASSU! Mer otippat var då att ett pga allsvensk fotbollskrock decimerat ÖSS skulle va endast kvalitetspoäng från att knipa en pallplats. Med endast 4 man till start spelade ÖSS ess Adrian Bohman Karlholm som i trans och radade upp hela 19 vinster i rad!! Poängrekord i division 4 med råge.

Poängbäst i Schack 88, Peter Svensson med 29 poäng. I Schack 88 må också framhållas Marie Henriksson alias cowlower som håvade in hela 16 poäng. Nytt personligt rekord och starkt bidragande till att Schack 88 höll undan för jagande Täby och lag därefter.

Av lichess-tävlingar arrangerade av SSF i samarbete med några lichessentusiaster väntar härnäst kommande söndagars blixtspel samt inte att förglömma.. lagturneringen i snabbschack under vecka 26 där alla lag från alla divisioner är med i en och samma tävling. Speldatum samt möjlighet till anmälan lär presenteras i slutet av denna vecka. Därefter startar en ny serieomgång av Swedish Rapid Chess veckan därpå (vecka 27).

Men närmast på programmet blixtomgång 2 söndag den 21/6.

Partier Rond 1:

Adrian Bohman Karlholm-Ranel Tammela, FIN

Pall Sigurdsson, ISL – Peter Svensson, Schack 88

Marie Henriksson, Schack 88 – Magnus Enström, ASSU