Orrvikens skola

Klass tre vid Orrvikens skola lyckades med den imponerande bedriften att nå finalspelet i Sikta mot stjärnorna. Detta har gett eko i schacksverige och bidragit till att placera Jämtland på schackkartan. 

Orrvikens lag: Anton Ståhlström, Agnes Bull, Niilas Mattsson Åhren, Teo Vorne och Edvin Olsson. Foto: Anders Nylén.

Tävlingen avgjordes genom att de fyra kvalificerade lagen spelade mot varandra över internet. Orrviken kämpade väl under de tre ronderna, men efter avslutat spel stod det klart att det var Byskolan från Lund som hade fått flest poäng. Som första pris kommer de bland annat att få besök av schackspelaren och astronauten Christer Fuglesang.

På andra plats kom Bromma enskilda skola. Med lite mer kunskaper i slutspel hade Orrviken kunnat nå en tredje plats men det blev istället Lenas skola från Alingsås som knep bronset.

Även om motståndet i finalen var tufft är Orrvikens resultat i Sikta mot stjärnorna en framgång. I laget ingick: Agnes Bull, Niilas Mattsson Åhrén, Edvin Olsson, Anton Ståhlström och Teo Vorne. Klassföreståndare och lagledare var Lena Fernlund.


I samband med att klassen besökte Östersund uppvaktades den av Jämtland/Härjedalens schackförbunds ordförande Sven-Olof Andersson. Se ovan för separat notis om detta.

 

Orrvikens skola, klass tre, i Badhusparken. Foto: Sven-Olof Andersson

Sikta mot Stjärnorna 2020: Finalspelet