Swedish Chess – Västerås SK II vann div. 4

Efter avslutande femte rond i söndags stod Västerås SK II som slutsegrare. Västerås utmanades av Ervalla SS turneringen igenom men kunde med en stark avslutning säkra segern. Vi säger grattis Västerås!. Starkt även av Kalmar-Västerviksalliansen att ta tredjeplatsen.

För Jämtländskt deltagande hade vi förhoppningar om en kanske något högre placering för Östersunds SS inte minst efter att Adrian Bohman Karlholm i sista stund aviserat medverkan i laget. Adrian fick dessutom sällskap av 100%-ige Trygve Dahl av Andreas Gangstad Rygg och Bo Sundell. Adrian rensade också friskt bland turneringens toppspelare och vann ronden individuellt på poäng. Hade dessutom Dr Polemios kunnat delta i ronden vete tusan om inte placeringen vart i topp.

Schack 88 avslutade sista rond med en fin femteplats, placeringen efter Östersunds SS och turneringen på en sjunde. Poängbäst i Schack 88 under avslutande rond Peter Svensson!.

Poängbäst totalt under turneringen: I Östersunds SS Trygve Dahl, 121p. PO Larsson, 92p. Jan Hanning, 91p. Mest poäng under en och samma rond Denis Poleshi, 52 p. I Schack 88 var Peter Svensson poängbäst med 112p. följd av Bo Wik, 90p. och Fredrik Blixt 84p. Mest poäng under en och samma rond Peter Svensson, 34 p.

 

Partier Rond 5:

Bo Wik – John Fritz –  PO Larsson – Jörgen Karlsson, Västervik Adrian Bohman Karlholm – Vetebullen alias Karl Magnusson, Västerås

Resultat Rond 1 –  Rond 2Rond 3 Rond 4  –  Rond 5

Spelarförteckningar på lichess:      Östersunds Schacksällskap       Schack 88, Hammerdal