Oavgjort mot serieledarna

Även i hemmamötet i division III uppnåddes oavgjort mot serieledarna. Efter att ha mönstrat ett för dagen starkt andralag med Simon Ferm, Stig Holmlund, Åke Myrberg och Anders Nylén skrevs slutresultatet till 2-2. För motståndet svarade Fagervik-Sundsvall III med Jonas Wålinder, Kenneth Fahlberg, Gunnar Kärrlander och Lennart Östman.  För partipoäng svarade Åke Myrberg med partivinst och Stig Holmlund samt Anders Nylén för remier där Stig Holmlund i ett inte alltför lätt slutspel hade vinstmöjligheter. För tredjelaget blev dock motståndet för tufft och förlust med 0-4.

Avslutande omgång skulle ha spelats i Sundsvall men efter beslut av Sveriges Schackförbund blåstes allt seriespel i helgen av, trist när vi nu var lite på gång men det är väl bara att acceptera under rådande förhållanden och den oro som detta virus skapat. Vi får om inte TK beslutar annat hoppas på bättre tider och framgångar nästa allsvenska säsong i stället.

Även för vårt förstalag i division 1 kom beskedet olägligt och framförallt sent då de redan satt på tåget på väg ner för bortamatcher i Stockholm mot SS Luleå och Solna SS. Hur lösa det ekonomiska förutom det rent sportsliga i division ett och högre divisioner blir såklart klurigare frågor för Tävlingskommittén att bestyra. Under kommande vecka kommer TK att återkomma med information om vad som kommer att hända med återstående matcher och även information om det planerade sammandraget i Elitserien och Superettan.

 

Allsvenskan:      Div. III grupp 1    –     Div. I grupp 1