Schack 4:an i Järpen

Kommuntävlingar i Schack4an pågår just nu runt om i landet. I vårt J/H-distrikt genomfördes en sådan i Järpen i torsdags för skolor i Åre kommun. Vinnare, Stamgärde skola! i Undersåker.

Segrande Stamgärde skola

Sammanlagt deltog hela 94 elever från fem olika klasser: Alla spelade fyra ronder med 20 minuters speltid per rond (15 minuter i rond 1). Tämligen ohotad segrare blev fulltaliga Stamgärdeskolan! från Undersåker med fina 342 poäng, närmast följd av Duved 4:2, 287 poäng, Duved 4:1, 280, Duved 4:3, 277, samt Racklöfska skolan i Järpen med 266 poäng.

Individuellt noterades en fullpoängare – vinst i alla fyra partier – i Hampus Björkebaum, Stamgärde skola, som tog maximala 12 poäng. Hela tio 11-poängare utmärkte sig också: Levi Forsell, Stamgärde, Anna Vos, Stamgärde, Emil Albin, Duved, Evelina Eklöv, Stamgärde, Sixten Broström, Duved, Hampus Lars Jan Bernsmed, Duved, Liv Bohman, Stamgärde, Maja Lundqvist Svärd, Stamgärde, Theodore Liedholm, Racklöfsta och Oskar Nilsson Ottoson, Duved.

På domarsidan hade skolkontaktpersonen Anders Nylén fångat upp ett par äldre elever som med den äran skötte domarsysslor jämte de mer rutinerade personerna från distriktsförbundet. Det var ungdomarna Wilhelm Moänge, Tim Vos och Olof Nylén – samtliga också aktiva schackjuniorer. Distriktsförbundet representerades förutom av Åre-värden Anders Nylén av lottningsansvarige Ingemar Olofsson samt Yngve Sundien och Sven-Olof Andersson.

Alla deltagare vid kommuntävlingen fick var sin Schack4an-medalj i silver och alla var entusiastiska över att få spela och ser fram emot länstävlingen lördag 4 april i Östersunds sporthall. Anmälningar kan fortfarande göras enligt den inbjudan som gått ut till skolorna. Alla deltagare vid länstävlingen får en Schack4an-medalj i guld och de främsta blir också berättigade att delta i riksfinalen lördag 30 maj i Helsingborg alternativt söndag 31 maj i Uppsala.