Storsjödraget 2019

Årets upplaga av Storsjödraget är avslutad och det blev som väntat en stormästarseger genom Ralf Åkesson, Västerås SK.

Ralf med JEM titel 80/81och två gånger om svensk mästare (85 och 99) på meritlistan utmanades närmast av unge Alexander Øye-Strömberg från norska Hell och i slutronden av Adrian Bohman Karlholm. Ingen förmådde dock hota stormästaren som med remi i slutpartiet enkelt säkrade prispengarna och det hett eftertraktade Storsjöodjuret..

Ralf vann komfortabelt på 6½p (av 7) närmast före Adrian Bohman Karlholm, Harplinge SS, (5½) och fem spelare på vardera 5 poäng, Gunnar Hjorth, Sundsvalls SS, Alexander Øye-Strömberg, Hell, Matts Unander, Kungstornet, Per-Olov Larsson, Östersunds SS samt Björn Gillefalk, Västerås SK.

Vi noterar för övrigt vinst för andra året i rad till Hellduon Alexander Øye-Strömberg i U20 klassen och Ulrikke Langvik i Dam-klassen.

Övriga vinster gick till:  Ralf Åkesson (50+), Per-Olov Larsson (65+) och rankingpriserna till Alexander Øye-Strömberg i klass 1, Brage Modell, Namsos, klass 2, Linus Sandstad, Hell SK, klass 3 samt till Marie Henriksson, Schack 88, klass 4.

Vi gratulerar även Wilhelm Moänge, Stamgärde SK och Marie Henriksson som ordnade elo-tal samt ett riktat tack till Anders Nylén som skötte fikat och Västerås SK för den fina tavlan.

 

 

Resultat Storsjödraget 2019   –    partisamling