Storsjödraget

Kampen om årets Storsjöodjur, det fjärde i ordning har startat och precis som förväntat har GM Ralf Åkesson, Västerås SK intagit tätpositionen efter tre inledande vinster. Tre vinster har även fjolårsvinnaren Gunnar Hjorth, Sundsvalls SK samt hemmahoppet Per-Olov Larsson, Östersunds SS och Henrik Olofsson Rockaden Umeå.

Kvartetten följs närmast av Adrian Bohman Karlholm, Harplinge SS-Halmstad, unge Alexander Øye-Strömberg från Norska Hell SK (trea förra året) och Matts Unander, Kungstornet som segrade i de två första årens upplagor. Alla 2½ poäng.

I det för ändamålet utsökt fina lokalerna vid Campus Östersund deltar totalt 42 spelare som säkert många av dem även kommit för att beskåda de utomordentligt tjusiga orkidéerna, Guckuskorna runt Storsjön men pass upp för Storsjöodjuret :).

 

Resultat Storsjödraget 2019   –    livesändning  –  follow chess