SM i Eskilstuna

Årets SM titel gick till GM Erik Blomqvist!, SK Rockaden Stockholm som i den avgörande slutronden besegrade IM Rauan Sagit, Wasa SK. Erik tog härmed sin andra SM-titel, den första togs i Uppsala 2016. Erik segrade på sammantaget 6½ p. (av 9) närmast följd av GM Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK, GM Pia Cramling, Wasa SK, IM Rauan Sagit och GM Jonny Hector, Limhamns SK, alla 5½ p.

Per-Olov Larsson vs GM Juan Bellon. Av intresserade åskådare syns Lars-Eric Persson, SK Örnen (randig tröja), Sven-Olof Andersson och Pia Cramling.

I Veteran SM, gruppen 65+ gick segern till favorittippade GM Juan Bellon, Wasa SK som dock noterades för en förlust i mötet med Per-Olov Larsson!, Östersunds SS.

Per-Olov Larsson som förutom stormästarskalpen dessutom överraskade med att vara en av blott två spelare utan förlust i turneringen. Per-Olov Larsson tog genom vinsten i slutronden mot Bellon (Elo 2343) en hedrande 5:e plats.

Även Sven-Olof Andersson spelade stabilt turneringen igenom och slutade på plats 23 av totalt 38 deltagare.

Henrik Johansson, Östersunds SS slutligen öppnade friskt i klass III grupp 4 med två raka vinster men fick till slut nöja sig med en fjärdeplats.  Totalt noterades hela 884 startande i Eskilstuna Stiga Sports Arena under SM-veckan.

 

Resultatlistor:  Sverigemästarklassen 2019   Veteran SM 65+    Klass III gr. 4

Partiet:  Juan Bellon vs Per-Olov Larsson