Klubbmästerskap

Det första av höstens klubbmästerskap att färdigspelas var Schack 88:as snabb-KM där tre deltävlingar varav resultatet i de två bästa räknades samman.

I den första deltävlingen segrade Per-Jonas Wik närmast följd av Stefan Karlsson, Bo Wik och Sune Zackrisson. I den andra delades segern mellan Stefan Karlsson och Bo Wik. Allt avgjordes därefter i den tredje och sista deltävlingen där segern delades mellan Stefan Karlsson och Sune Zackrisson närmast följd av Bo Wik. Klubbmästare blev således Stefan Karlsson! på 38 KM-poäng.

Därefter var det hårt om silvret med tre man på 36 poäng: 2-4) Bo Wik, Sune Zackrisson och Per-Jonas Wik. Närmast därefter följde Ingmar Sethson, Marie Henriksson, Ludvig Millestu och Alvina Millestu.

I Östersund startar årets snabb-KM – snabb-elo-grundande – tisdagen den 27 november med rond 1 & 2, speltid: 10 min + 5 sek/drag.

Just i detta nu pågår för övrigt långpartiturneringar i såväl Hammerdal som i Östersund. I Hammerdal avgörs Kommunmästerskapet och i Östersund årets klubbmästerskap, ett KM med sammantaget 12 spelare där två ronder återstår. I kamp om KM titeln har fortsatt 5 spelare chans till slutsegern, de är Bengt Öberg, Simon Ferm (tidigare i SS Manhem), Åke Myrberg, Cameron Fetterplace (tidigare ASSU) och vår ungdomsmästare Axel Sahlin. Nästa rond spelas nu på tisdag.

 

ÖSS Klubbmästerskap