Jämtcupen

I mellandagsturneringen Jämtcupen gick segern till en av förhandsfavoriterna Bo Sundell. Bo var efter de fyra första ronderna lika med Denis Puleshi efter tre raka vinster och remi inbördes.

Närmast: René Schiller, Schack 88 vs Philip Sjövill, Bräcke SS, Karolina Svensson vs Alexander Mårtensson, ÖSS

Bosse Sundell ryckte därefter åt sig ledningen men föll i slutronden mot Magnus Nordling, en förlust som öppnade upp för Adrian Bohman Karlholm. Adrian fick dock nöja sig med oavgjort i slutronden och segern därmed för tredje året i följd till Bo Sundell.

Tredjepriset gick till Magnus Nordling, fjärdepriset till Denis Puleshi och femtepriset till Gunnar Hjorth. Sjätteplatsen togs av turneringens veteranmästare Lennart Burman!.

Övriga pristagare var Adrian Bohman Karlholm, Östersunds SS i A-klassen för juniorer, Sune Zackrisson, Schack 88 i ratingklass 1500-1699 och Karolina Svensson, Östersunds SS i klassen under 1500.

 

För turneringssegraren Bo Sundell var vinsten den femte totalt i Jämtcupsammanhang. Segern gav den fjärde inteckningen i JHSF:s år 2010 nyuppsatta vandringspris, en numrerad litografi med schacktema av revymakaren m.m. Hans Alfredson. För att bli ständig egendom ska vandringspriset erövras fem gånger. Övriga med inteckningar är Denis Puleshi, 2 och Gunnar Hjorth med 1 inteckning.

Härnäst väntar nu Distriktsmästerskapet 2017 som spelas helgen 7-8 januari. Turneringen spelas med två inledande snabbschackronder följt av fyra partier med betänketiden 90 min/spelare + 30 sek/drag.

 

Resultatlistan: Jämtcupen 2016  –  Partisamling

Inbjudan: Distriktsmästerskapet 7-8/1  –   webbanmälan/anmälda