ÖSS KM-blixt

Östersunds Schacksällskaps klubbmästerskapet i blixtschack blev en jämn kamp mellan Adrian Bohman Karlholm och Sven-Olof Andersson. Båda slutade lika, 5½ poäng av 6 efter remi inbördes och lika i kvalitetspoäng, så jämt att ett särskiljningsparti fick tillgripas.

Särskiljning gjordes då för första gången i klubben genom särspel med ett så kallat Armageddon-parti, där vit får fem minuter och svart fyra. Vit med bättre betänketid måste vinna medan det för svart räcker med remi.

Färglottningen utföll så att Adrian fick de vita pjäserna. Sven-Olof svarade med Budapest-gambit och spelet var jämnt ända till slutskedet då Adrians tidsförsprång tog ut sin rätt. Adrian blev därmed välförtjänt KM-segrare såväl totalt som för juniorer och silvret till Andersson. Brons till veteranen Lennart Burman på 2 poäng, samma som Åke Myrberg

Närmast på programmet står nu snabbschackturneringen Jämtcupen för dörren. Turneringen spelas i distriktsförbundets regi i mellandagarna, tisdag den 27/12.  Till tävlingen är så här långt bland andra vinnarna av de senaste årens turneringar Bo Sundell och Denis Puleshi förhandsanmälda. De båda lär säkert aspirera på en inteckning även i årets vandringspris men utmanare saknas inte, se upp för Adrian Bohman Karlholm!.

 

 

ÖSS KM-Blixt 2016

Jämtcupen –  webbanmälan