Rilton Cup

På Calrion Hotel, Stockholm avgjordes årets upplaga av GP-turneringen Rilton Cup. Segrare blev GM Krishnan Sasikiran! från Indien sedan han spelat remi i finalpartiet mot tvåan, den ryske stormästaren GM Sergey Volkov.

Trygve Dahl, Hell SK Foto: Lars OA Heldund.

Då det blev remier på samtliga toppbord räckte remin på det första bordet också för att Volkov skulle hamna på ensam andra plats med 7 poäng och trea kom amerikanen GM Gata Kamsky med 6½. Bäste svensk blev Hans Tikkanen som fick 6 poäng och hamnade på 12:e plats.

Rilton Cup präglades även av ett antal ungdomsinslag och inte minst av Trygve Dahl! som vi känner från våra möten med Tröndelag. 16 årige Trygve spelade starkt turneringen igenom och tog som Pia Cramling 4½ poäng med en ratingprestation på höga 2330.

I klassen Rilton Elo segrade ryskan WGM Vera Nebolsina! som överlägset vann på maximala 9 poäng!.

I Rilton 1800 och Rilton 1600 blev det dubbelt Uppsala SSS genom Erland Jäppinen respektive Akash Mitra. I Rilton 1800 deltog även Henrik Johansson, Östersunds SS som länge var med i toppen, Henrik slutade på en 14 plats.

I Rilton 1600 måste också nämnas Fagerviks mycket talangfulle junior Adrian Söderström som vi säkert kommer att få se upp med framöver eller kanske snarare se upp till. 9-årige Adrian slutade på en mycket hedrande 10 plats med +128 i Elo-ratingpoäng och en ratingprestation motsvarande 1600!.

På hemmaplan väntar helgens Distriktsmästerskap med start första rond lördag 10.00.