Länsfinalen

I Länsfinalen av Schack4an som avgjordes i Sporthallen i Östersund segrade inte oväntat Sonfjällsskolan! från Hede. Laget från Härjedalen segrade tidigare i Kommunkvalet på hemmaplan och tog kommandot från första rond även i Länsfinalen.

foto_Schack_4_an_2016_Lovis_Johansson_Sonfjallsskolan

Lovis Johansson, Sonfjällsskolan Foto: Anders Nylén

Sonfjällsskolan segrade på höga 471 poäng före Norra skolan 4A, Östersund 425, Waldorfskolan, Frösön  384 och närmast efter Grevåkerskolan, Hammerdal 310 p. Samtliga fyra klara för riksfinalen i ABB Arena i Västerås lördag 4 juni.

För Sonfjällsskolan var det för övrigt nionde gången i rad man kvalificerats till riksfinalen sedan JHSF återupptog satsningen på Schack4an 2008. Ett närmast oslagbart rekord. Även Grevåkerskolan har varit ofta representerade i riksfinalsammanhang, laget är nu kvalificerade för sjätte gången, de tidigare (1994, 2002, 2008, 2011 och 2014). För Waldorfskolan är det tredje gången, de tidigare  (2012, 2014) och för Norra Skolan är det första gången man klarat länskvalet.

Starkt bidragande till Sonfjällsskolans seger var trion Lovis Johansson, Alva Hedström och Jim Ryder Blind som vann samtliga fem ronder, obesegrad var även Liam Stenberg, Duveds skola, alla 15 poäng vardera.

Även Schack56an genomfördes i Sporthallen i Östersund och här blev det seger i klass 5 till Grevåkerskolan i Hammerdal med 45p. god tvåa Sonfjällsskolan, Hede 40. I klass 6 segrade Waldorfskolan på Frösön, 46 p.  med även här Sonfjällsskolan på andraplats med 36 p.

Totalsegraren Waldorfskolan i lagtävlingen Schack56an där de fyra främsta resultaten sammanräknades är kvalificerade till riksfinalen klass C (mellanstadiet) i Skollag-SM i Mölnlycke, Göteborg 16-17/4.

Bäst individuellt i Schack56an var i klass 5 Ludvig Millestu, Grevåkerskolan följd av Liam Kvarnström, Sonfjällsskolan och Olle Stjernström, Grevåkerskolan. Topptrion i klass 6 bestod av Elvin Porter, Elis Hippe Runsten och David Wärn, alla Waldorfskolan.

 

Resultat Länsfinalen:

Schack4an  –  Inbjudan Riksfinalen i Västerås lörd. 4 juni. – Anmälda lag

Schack56:an  –  Inbjudan Skollag-SM 16-17/4 Mölnlycke Göteborg