Burman! Klubbmästare

I Östersunds Schacksällskaps KM gick segern inte otippat till Lennart Burman! som övertygade och tog 7 p. (av 7). På silverplats kom Henrik Johansson, 5½ följd av Bengt Öberg med 5 p. Ungdomstiteln togs av Fabian Lorentzon med Elvin Porter på andra och Elis Hippe Runsten på tredjeplats.

Lennart har under åren samlat på sig åtskilliga KM-titlar, om exakt hur många må vi dock återkomma. Klart är att KM-titeln var Lennarts 7:e sedan millennieskiftet varav två delade, 2008 med Bengt Öberg och 2009 med Ulf Persson och Åke Myrberg. Även Ulf Persson, numera i LASK har 7 titlar sedan år 2000 varav då en delad med Lennart. Förutom nämnda duo Ulf och Lennart är det endast Max Andréasson, 2006, Bo Sundell 2012 och Adrian Bohman Karlholm 2014 som vunnit odelat sedan millennieskiftet.

Lennart firar f.ö. i år 60 års-jubileum som  klubbspelare. Lennart debuterade i Frösö SK 1957, spelade i SK Drott säsongen 1970/71 och i Östersunds SS från hösten 1971.

I spellokalen på Samuel Permans gatan har f.ö. ÖSS Open smygstartat och i första rond besegrade Lennart Burman – Caroline Svensson som debuterade i tävlingssammanhang. I tisdags spelade även David Douhan, till vardags i Stockholms SS ett svängigt parti med Andreas Olofsson som till slut slöt med seger.

Till ÖSS-Open går det bra att ansluta i morron, tisdag.

 

Östersunds Klubbmästerskap 2015  –  ÖSS Open 2016