Jim Ahlins Minne

I lördags spelades Jim Ahlins minne i Folkets Park i Örnsköldsvik. Arrangören bjöd på lunch och fika så alla de tillresta spelarna från olika norrlandsklubbar var på bra spelhumör trots den tidiga morgonen med de långa resvägarna.

Tävlingen kom att bli en kamp mellan hemmaspelaren Peter Olsson och Gnarps Nils-Åke Malmdin. De båda möttes i rond fem och när Peter Olsson vann det mötet så fick han ett grepp om ledningen som ingen kunde återhämta, även om tvåan Nils-Åke Malmdin och tredjeplacerade Mariano Christine Rose från SK Rockaden Umeå var båda nära att komma ikapp.

Östersunds SS hade två deltagare i tävlingen, Adrian Bohman Karlholm och Leif Eikeseth. Adrian stod bra till igenom hela tävlingen efter stundtals bra resultat, bland annat remi mot slutsegraren Peter Olsson men också efter mycket flyt, bland annat två tidsvinster.. Förlusten mot Nils-Åke Malmdin i sista ronden innebar till slut en femteplats.

Mindre flyt hade Leif Eikeseth som trots många lovande ställningar och stundtals bra spel inte riktigt kunde nöta poäng ur de mer rutinerade motståndarna, även om det var nära vid flera tillfällen.

Allt som allt en mycket uppskattad tävling, med mycket snabbschack instoppat på en dag i en bra lokal och med en god lunch som ingick i startavgiften. 

Resultat