Seriestarten

Säsongsupptakten av Allsvenskan kunde inte ha börjat bättre för Östersunds SS som direkt ställde till med en mindre skräll och slog SS Luleå med hela 5 – 3!. Luleå förvisso stukat med en man kort mönstrade dock dryga 2150 i snittranking mot ÖSS knappt 2000, en ratingskillnad på 150 poäng.

Anders Åström vs Denis Puleshi

Största prestation i laget stod Gunnar Hjorth för som besegrade IM Emil Hermansson.. Hjorth spelade som vit Grünfelds försvar: 1.d4 Sf6 2.c4 g6 3.Sc3 d5 4.cxd5 Sxd5 5.Ld2!? och fick så småningom gå in i ett enkelt vunnet slutspel med två torn och en lätt pjäs vardera samt två merbönder utan kompensation för svart.

Även söndagen bjöd på tufft motstånd i Kristallens SK. Remipoäng dock vid toppborden genom Bo Sundell samt Gunnar Hjorth.

Östersunds SS II ställdes samma  helg mot klubbkamraterna i ÖSS III och tog en övertygande 5 – 1 seger. Denis Puleshi, topprankad i ÖSS II besegrade Anders Åström i ett parti där Anders fräckt offrade löpare för bonde men där Denis lyckades undkomma.

För övriga partivinster i andralaget stod Adrian Bohman Karlholm, Anders Nylén, Kazem Rezaee samt Bengt Öberg. Partivinsten i tredjelaget togs vid toppbordet av lagkapten Tomas Frank i mötet med Bo Wik.

I Länsserien slutligen besegrade ÖSS V – ÖSS IV med 3 – 1 efter partivinster till Andreas Nordman, Arturas Kivilsa och Gustav Westholm. Partivinsten i ÖSS IV togs av Elvin Porter.

Redan till nästkommande helg väntar spel i Div. III samt Länsserien då SK Örnen samt ASSU II gästar Östersund lördag och söndag. Länsserielagen spelar på söndag med start kl. 10.

Allsvenskan Div. 1 NorraDiv. 3 gr. 1Div. IV Jämtland/HärjedalenPartier