Kuburovic & Svensson!

I Östersund var kampen hård om månadsblixtens förstapris, en Änglapelargon! som till slut hittade hem till Frösön och Vladimir Kuburovic. I Hammerdal gick vinsten till topprankade Peter Svensson.

 

I Östersund var hela 3 spelare exakt lika både poäng och kvalitétsmässigt och här segrade Vladimir Kuburovic på flest antal partier som svart, – en minst sagt ovanlig särskiljningsparameter som ytterst sällan fäller avgörandet.

Nåväl god tvåa på samma poäng Adrian Bohman Karlholm och Sven-Olof Andersson.

Bäst i juniorklassen var Arve Ersson före Axel Jonsson, pris också till Kassar Alali.

I Marsblixten i Hammerdal segrade Peter Svensson på 8p (av 8), tvåa här Fredrik Blixt och på tredje Stefan Karlsson.

Kvällens marsblixt: 1) Peter Svensson 8p (av 8)  2) Fredrik Blixt 6  3) Stefan Karlsson 5  4) Bo Wik 5 5) Marie Henriksson 3,5    6) Per-Jonas Wik 3 7)  Sune Zackrisson 3 8) Ulf Abrahamsson 2,5 9) Erik Färdmo.

Färdigspelat är också årets lång-KM. Här möttes välregisserat nog de två toppspelarna Peter Svensson och Fredrik Blixt i ett för KM-titeln direkt avgörande parti i sista ronden. Peter som i de tidigare ronderna experimenterat med lite udda öppningsspel spelade nu mer teoretiskt korrekt i siciliansk öppning. I slutet av mittspelet fick han in en avgörande löpargaffel med snar vinst.

Full pott även här för Peter som tog KM-titeln på maximala 7 poäng. 2) Fredrik Blixt 5 3) Bo Wik 4,5  4) Stefan Karlsson 4  5-6) Sune Zackrisson och René Schiller båda 2,5 7) Per-Jonas Wik 2,5 8) Erik Färdmo.

 

Östersunds Marsblixt 2024