SM-veckan i Uppsala

Efter en veckas spel på Fyrishov i Uppsala gick segern och SM-pokalen välförtjänt till Jonny Hector! som med segern 20 års jubilerade. Jonny vann även upplagan i Skara 2002.

För Jämtländskt deltagande svarade Per-Olov Larsson i Veteranklass 65 + för plats 17 av 32 deltagare. Här vann Björn Gillefalk, Västerås SK som tidigare värmde upp i Östersund. Henrik Johansson hade chans till gruppvinst i klass III grupp 4 men slutade på en fin tredjeplats.

Bland övriga kan nämnas Jan Olov Lind, Ervalla SS som vann Mästarklassen och Vidar Hagevi, Sundsvalls SS som vann klass 2 grupp 2. Även de med framskjutna placeringar tidigare i Storsjödraget där jan-Olov Lind vann klassen 65 +.

Av övriga måste även nämnas Anton Silfver, tidigare i Östersunds SS numera i Linköpings ASS som tog plats 3 i klass II grupp 4.

 

Resultatlistor SM 2022    –     Veteran-SM 65+   –    Klass III gr. 4

Svenska Mästare genom tiderna: SM i Schack