Länsfinalen av Schack4an

I tisdagens länsfinal av Schack4an gick segern till Stamgärde skola i Undersåker! som med 26 elever i spel satte färg på tävlingen från start. Efter 3-2-1 beräkning tog sig även Trångsvikens skola och Sånghusvallens skola klass B vidare till riksfinalen.

Länskvalet som i år avgjordes på Lichess under ledning av Albin Ringstad lockade totalt 166 elever till start. Riksfinalen kommer i år att avgöras på två valfria orter, lördag den 14 maj i Helsingborg eller på Fyrishov i Uppsala, söndag den 22 maj.

I ett senare beslut tillkännagav Sveriges Schackförbund att alla distrikt får ytterligare två finalplatser. Så även Lugnviksskolan och IES Östersund B är nu alltså klara för riksfinalen.

 

Vi följer finalspelet med stort intresse  🙂 .

 

Distriktsfinalen Jämtland-Härjedalen 2022

Turneringssidan – Individuella Resultat på Lichess

Inbjudan Schackfyrans Riksfinal