ÖSS KM-blixt 2021

I Östersunds SS allra sista klubbtävling för året, årets Klubbmästerskap i blixtschack gick segern till Adrian Bohman Karlholm!. Adrian utmanades inte oväntat närmast av Simon Ferm, ÖSS regerande klubbmästare i den tyngre kategorin. Efter inledande vinster kom de båda att mötas i den fjärde ronden där Adrian efter starkt spel kunde avgöra.

Själva mötet dem emellan var för övrigt och anmärkningsvärt nog det allra första i tävlingssammanhang, anmärkningsvärt då Adrian regelbundet spelat klubbschack sedan 2009, Simon sedan 2015. Adrian förvisso under 4 år bosatt i Halmstad men flitigt spelande i klubbens Lichess-tävlingar liksom Simon men inte ens där blev det av. Nu har det hänt! 🙂

I kampen där bakom inledde Sven-Olof Andersson med tre raka förluster och en avslutande remi men då utmanarna tog poäng av varandra däremellan gick bronspokalen säkert till S-O. I kampen om ungdomspokalerna segrade Gabriel Persson Lehnhardt på 4½ poäng före Axel Sahlin 3½ och Axels tidigare klasskamrat Bashar Kanounji 2.

 

Resultatlista:  ÖSS KM-blixt 2021