Oktoberblixten i Hammerdal

I Hammerdal stod nio man på startlinjen när årets andra månadsblixt, oktoberupplagan, avgjordes hos Schack 88.

Två spelare stod i en klass för sig när Peter Svensson och Sune Zackrisson båda presterade sju raka vinster innan de välregisserat nog möttes i den allra sista ronden. Här drog Peter Svensson längsta strået och tog totalsegern på maximala 8 poäng medan Zackrisson blev tvåa på 7 poäng. Bronset gick till septembervinnaren Stefan Karlsson på 5 poäng. Fjärdeplatsen intogs av Ulf Abrahamsson på 4 poäng och därefter följde i tät följd Fredrik Blixt, Marie Henriksson, Per-Jonas Wik, Bo Wik och Ingmar Larsson-Sethson.

För Peter var detta 36:e segern i tävlingsformen medan Sune har vunnit 34, Stefan har allt som allt vunnit 30 månadsblixtar.

Schack 88 inleder nu på måndag sitt Klubbmästerskap i långschack med en ny rond per vecka.