Finnkampen

Det blev svensk seger i finnkampen med 411 – 401 i lördagens lagmatch över internet. Det svenska laget anförda av Harald Etuna (Harald Lögdahl i Eskilstuna) tog en tidig ledning, en ledning som höll hela vägen till målgång efter 3 timmars spel.

Bland starkt bidragande toppspelare med norrländsk anknytning Adrian Söderström, Sundsvall, Patrik Eckeskog, Sollefteå, Peter Olsson, Ö-vik och Fredrik Lindgren, Umeå.

I det svenska laget ingick även ett antal länsspelare som Bo Wik, poängbäst med en 28:e plats (av 247 svenska spelare). Bo Wik tog hela 17 poäng (en ifrån topp 20!). Deltog gjorde även Peter Svensson, Berndt Westerlund och Sven-Olof Andersson samt Ulf Persson, numera i Jönköping och Adrian Bohman Karlholm nu med bostad i Halmstad.

I lagmatchen under 1600 vann Finland med 406 – 383, här var René Shiller, Hammerdal delad poängbäst i det svenska laget med 26 poäng. Deltog gjorde dessutom Fredrik Blixt, Jonas Wik, båda Hammerdal och Andreas Nordman, Östersund.

 

Finland vs Sweden A lagmatchen, över 1600        Finland vs Sweden B lagmatchen, under 1600