Magnus Nordling! nr.1 i Snabb-DM Online

Att Magnus Nordling är en trogen spelare i Jämtlandstävlingar över jul och nyår har vi vant oss vid men att Magnus skulle toppa tabellen har så vitt känt inte hänt tidigare trots ett otaligt antal försök. Att segern dessutom skulle komma i en Online-tävling på första försöket i ett startfält med 20 deltagare får betecknas lite av en skräll. Men inte desto mindre rolig. God tvåa Per-Olov Larsson och på tredje Peter Svensson.

Lite ironiskt måhända också att Magnus alias är Magnus No2.. kanske No1 vore mer träffande även om en viss Carlsen förekommer på Lichess.. Tävlingen var dock jämn ända fram till rond 6 där Peter Svensson och Magnus Nordling toppade på 5 poäng och där Per-Olov Larsson och Bo Sundell skuggade på 4½.

Magnus kunde dock hålla skärpan uppe och vinna det avslutande toppmötet med Bo Sundell, samtidigt som P-O Larsson vann mötet med Peter Svensson.

Bäst i klassen 50+ Magnus Nordling, klassen 65+ Per-Olov Larsson och 75+ klassen vanns av Sven-Olof Andersson. Bästa Dam Marie Henriksson och U20 vanns av Sam Svalander före duon från Undersåkerklubben Stamgärde SSK, Wilhelm Moänge och Tim Vos.

Tävlingen spelades med schweizerlottning i 7 ronder med betänketiden 10 min + 5 sek/drag. Det var för övrigt första tävlingen i JHSF:s regi med manuell rondstart, ett passande val för att få till en välbehövlig lunchpaus.

En annan detalj i sammanhanget är val av webbläsare där undertecknad kör med Firefox, ett val som under vissa omständigheter kan leda till osynliga svarta springare. En lite obehaglig upplevelse de tre första ronderna som i en ställd fråga på Lichess forum besvarades av Thibault Duplessis!, Lichess grundare. Lite oväntat och häftigt faktiskt men i vilket fall berodde det tydligen på ett SVG problem (Scalable Vector Graphics) i senare versioner av Firefox.

Härnäst på programmet uppstart av SCTB, årets första lagserie på Lichess där ni som är medlemmar i vårt JHSF- Team kan delta. Vi deltar alltså i år med ett distriktslag i division 4.

Vårt Online-DM i snabbschack:

Resultatlistan med partier på Lichess    –   Rondlistan i pdf med tävlingsklasser

Rond 1 av SCTB  (Swedish Chess Team Battle)