Fredagsblixten

I föregående veckoslut vann Adrian Bohman Karlholm fredagsblixten på full pott!. Adrian utmanades närmast av Kapten Evans alias Johan Larsson i SK Rockaden Umeå med 2218 i blixt-Elo. Mötet dem emellan blev chansartat, svängigt och innehöll som ett blixtparti ofta gör en hel del fräcka manövrer men också valmöjligheter.

Johan Larsson vs Adrian Bohman Karlholm

I diagramställningen intill har Johan Larsson i vitt möjlighet till kvalitétsvinst men väljer pjäsbyten via Te1 x Le5 o.s.v.

Hittar du lösningen ?. Om inte klicka – här –.

Partiet i sin helhet

 

 

Fredagsblixten har för övrigt spelats sedan i maj månad. Tävlingen som börjar 19:30 spelas med den klassiska blixttiden 5 minuter per spelare och parti utan tillägg.

Om man vill delta kan man ansluta till den aktuella gruppen som nu har över 120 medlemmar. På senaste tid har den vunnits ett flertal gånger av Adrians tidigare rival under juniortiden, jämnårige Joar Ölund, 24, Stockholms Schacksällskap.

 

Anslutna till Fredagsblixten    –        Resultat – Fredagsblixten 14/8