Svenska Blixtligan – Rond 2

Spansk seger och helt jämt mellan ÖSS och Schack 88 blev facit av söndagens andra rond av blixtligan. Att segern skulle hamna i Spanska  Colegas eller i Tyska Rochade var kanske ingen större överraskning då lagen mönstrade dryga 30 spelare vardera men segermarginalen var ändå påfallande stor till Colega de Kikes fördel. God tvåa för övrigt Stockholms SS! tätt följd av ASSU och Rochade.

Noterbart är även antalet spelarregistrerade där Colegas och Rochade tillhör Lichess giganter med  hela 1080 respektive 5700! medlemmar att jämföra med ÖSS 22 och Schack 88 som har 12!.

Colegas tog 213 poäng, Östersunds SS och Schack 88, 70 poäng vardera.. Bästa poängplockare i ÖSS: Sven-Olof Andersson, Bo Sundell och Berndt Westerlund. I Schack 88: Peter Svensson, René Schiller och Bo Wik.

Nästa rond spelas nu på söndag den 2 aug.

Resultat:  Svenska Blixtligan  –  Rond 2

Anmälda/Anmälan: Rond 3,  söndag den 2 aug.