Oavgjort mot serieledarna

Efter en synnerligen tung säsongsstart med fyra förluster överraskade Östersunds SS med oavgjort mot serieledande SS 4 Springare. Laget från Sundbyberg anförda av IM Vladimir Poley fick nöja sig med 4-4 efter partivinster för hemmalaget genom FM Trygve Dahl, Andreas Gangstad Rygg och lagledare Christer Mäki i mötet med Rilind Hoti. För remier svarade Stig Holmlund mot unge Maksim Poley samt Per-Olov Larsson i ett utdraget remiparti mot Jussi Jakenberg.

Vid analysbrädet närmast: FM Dmitry Kononenko, UKR och Bo Sundell samt i bakgrunden Martin Trost och Andreas Gangstad Rygg.

Parallellt med matchen i division 1 spelades derbyt i trean mellan ÖSS II och ÖSS III där slutresultatet skrevs till 2-2 efter partivinster till ÖSS II genom Rolf Fatsh och Axel Sahlin och till ÖSS III genom Sven-Arne Persson och på w.o. Arturas Kivilsa.

Nästa serieomgång för lag 1 sker helgen 13-14 mars då ÖSS i Stockholm ställs mot SS Luleå och Solna SS.

För lagen i trean väntar hemmamöten redan söndag den 1 mars mot Fagervik-Sundsvall II och III.

 

 

Tabeller:  Allsvenskan div. 1Allsvenskan div. 3