Peter Svensson försvarade DM-titeln

Peter Svensson, Schack 88, Hammerdal försvarade DM titeln från fjolåret. Peter sattes dock på ett ordentligt prov i rond tre där Peter Mozelius stod för motståndet. Peter Mozelius offrade springare för en kanonad av schackar, hela 12 i rad plus tre extra men Peter Svensson kunde med kyla och en portion tur undkomma. DM titeln var för övrigt Peters fjärde på lika många försök.

I diagramställningen till höger har Peter Svensson som svart fullt sjå att hålla kungen undan anstormande pjäser från motståndaren Peter Mozelius. Peter kunde dock till slut pusta ut och ta hem pokalen samt en fjärde inteckning i vandringspriset, ett konstverk målat av Svante Sjödin.

Silvrerpokalen till Peter Mozelius, bronset till Anders Nylén, Östersunds SS. Priset bästa junior togs av Wilhelm Moänge, Stamgärde SSK som även vann klassen U13. Priset bästa dam togs av Marie Henriksson, Schack 88 och ratingpriserna av Rolf Fasth och Wilhelm Moänge. Priser även till Axel Sahlin i klassen U20 samt Peter Mozelius i klassen 50+ och  Sven-Olof Andersson i klassen 75+.

Totalt 15 deltagare till start i årets DM som utgjorde det 85:e i ordning sedan starten 1936.

 

Distriktsmästerskapet 2020   –    Partisamling   –   Partiet Peter Mozelius – Peter Svensson