Jämtcupen till Adrian Bohman Karlholm

Årets upplaga av Jämtcupen vanns inte otippat av fjolårsvinnande Adrian Bohman Karlholm, Harplinge SS i Halmstad som återigen om än med liten marginal tog hem turneringsvinsten.

Tävlingsledare Sven-Olof Andersson räcker här över vandringspriset till Adrian Bohman Karlholm. Foto: Bo Wik

Adrian utmanades närmast av Bo Sundell och Denis Puleshi där den sistnämnde var närmast på samma partipoäng men med något lägre kvalitetspoäng.

Toppduon utmanades för övrigt även av överraskningen Kenneth Fahlberg!, Sundsvalls SS som spelade remi med båda.. Tredjepriset tillföll Bo Sundell.

Veteranpriset (75+) vanns av Sven-Olof Andersson,

Priset bästa dam av Marie Henriksson, Schack 88 och juniorpriset (U20) av Olof Nylén, Stamgärde SSK. Priset i klassen U12 vanns av Arvid Fridman, Wasa SK i konkurrens med Wilhelm Moänge, Stamgärde SSK.

I det av Hans Alfredsson skapade vandringspriset har nu Bo Sundell, fyra, Denis Puleshi, tre Adrian Bohman Karlholm, två och Gunnar Hjorth en inteckning.  För att bli ständig egendom krävs fem inteckningar.

Härnäst på hemmaplan för distriktsförbundet att arrangera är distriktsmästerskapet helgen 11-12 januari. Till tävlingen går det bra att göra en förhandsanmälan via turneringssidan.

Distriktsmästerskapet 2020-01-11 – 2020-01-12   –     webbanmälan

Resultatlista: Jämtcupen 2019