Blixtmästare 2019

I årets avslutande klubbtävlingar, klubbmästerskapen i blixtschack gick förstapriset till  Bengt Öberg i Östersunds SS och Bo Wik i Schack 88.

I Östersund genomfördes årets Blixt-KM dubbelrondigt och här segrade Bengt Öberg på 7½ p.  (av 10) efter stark inledning. God tvåa Sven-Olof Andersson 7p. och bronspokalen till Henrik Johansson, 5½. Årets blixt-titel för juniorer togs ohotat efter starkt spel av Wilhelm Moänge.

I Schack 88 segrade Bo Wik på 11½ (av 12)! och slog härmed ett på sätt och vis 24 år gammalt rekord i fråga om segermarginal i Hammerdal. Bo var hela 6½ poäng före tvåan Per-Jonas Wik. Då för 24 år sedan vann Nils Rosvold oktoberblixten 5 poäng före tvåan Sune Zackrisson.

Härnäst på programmet väntar årets snabbschackturnering Jämtcupen på annandagen den 26 december. Distriktsförbundets tävling spelas i lokalerna på Samuel Permansgatan med start kl. 10. Webbanmälan kan göras via turneringssidan – Jämtcupen 2019webbanmälan.

 

Resultatlistor årets Blixt-KM:

Schack 88:  1) Bo Wik 11,5 poäng (av 12)    2) Per-Jonas Wik 5  3) Stefan Karlsson 4,5  4) Sune Zackrisson 3

Östersunds Schacksällskap