Simon Ferm Klubbmästare

För andra året i följd och på lika många försök vann Simon Ferm! ÖSS klubbmästerskap. Segern satt dock långt inne. Inför slutronden hade både Simon Ferm och Henrik Johansson delad ledning på 5 poäng vardera. Chans till KM-titeln fanns även inom räckhåll till utmanaren Rolf Fasth.

Partidiagram: Wilhelm Moänge vs Simon Ferm

I slutronden föll dock Henrik Johansson i ett intressant parti i mötet med Bengt Öberg, ett parti med fräcka pjäsoffer men missade möjliga vinstdrag. I de partier som följde vann Rolf Fasth mötet med snabbspelande Taher Ahmadi. I det här läget stod tre spelare på fem poäng vardera.

I det sista kvarvarande partiet i klubbmästerskapet kämpade vår regerande klubbmästare mot vår regerande distriktsmästare för ungdomar, 12 årige Wilhelm Moänge.

I diagramställningen har Wilhelm Moänge som vit chans att avgöra drabbningen. Genom 30. DxDc5 följt av Sg4+, 31.Lf3 så hade saken vart klar, i tidsnöden dock inte lätt att se. Istället följde 30.LxTd3 följt av TxLd3, 31.DxDc5 och Sg4+ också här med damvinst med skillnaden att ingen löpare går att ställa emellan på f3.

Klubbmästare Simon Ferm kunde pusta ut, silvret till Henrik Johansson och bronspokalen till Rolf Fasth. Klubbmästare för juniorer Axel Sahlin följd av Wilhelm Moänge och på bronsplats Tim Vos.

 

Parti: Henrik Johansson vs Bengt Öberg

Parti: Rolf Fasth vs Taher Ahmadi

Parti: Wilhelm Moänge vs Simon Ferm

 

Klubbmästerskapet 2019 – Östersunds Schacksällskap   –   Partisamling